Utskrift på konstpapper

MagnusStrom053Det allra bästa med fotografi är att göra en utskrift av en bild som man själv fotograferat.

Med hjälp av ripen Imageprint och min Epson storformatsskrivare har jag möjlighet att skriva ut bilder på det sätt jag eftersträvar. Min bildskärm har också en viktig pusselbit i processen, eftersom det är viktigt att bilden på skärmen ser ut som den färdiga utskriften.

Häromdagen fick jag en beställning på en bild som jag fotograferat vid ett magiskt midvintertillfälle i Blaikfjällets naturreservat. Printen skrev jag ut på konstpapperet Epson Cold Press Natural 340 g/m². Bilden mätte 54 x 80 cm när den kom ut från skrivaren…

Rip är en mjukvara/program som styr skrivaren och hur den skriver ut bilderna. Imageprint ger t.ex. 8 000 unika valörsteg, helt neutrala svartvita utskrifter och programmet innehåller mängder med olika pappersprofiler från olika papperstillverkare.

Lämna ett svar