Om

 

I dag säljer jag mina fotografier främst genom bildbyråer. Jag skriver också reportage och artiklar om mina flugfiskeäventyr i olika tidsskrifter. Att få kombinera friluftsliv och naturupplevelser tillsammans med min kamera är högtidsstunder för mig som fotograf.

Just den konstnärliga ådran i min fotosjäl är något jag brinner extra för. En tavla med ett motiv som passar i sammanhanget ger en inre harmoni och något att vila blicken på. Ofta kommer också historien om hur fotografiet kom till också i dager…

Jag använder mig i huvudsak av fototeknik från Sony. Ett objektiv med tilt/shift finns också med i utrustningen som jag i huvudsak fotograferar panoramamotiv med. Analogt fotograferar jag med mellanformatskameran Mamiya 7 II som jag också använder tillsammans med en panorama-adapter för småbildsfilm.

För skanning av analog film använder jag en Imaconskanner. Bildbehandling sker i en miljö anpassad för ändamålet tillsammans med en bildskärm som jag kan hårdvarukalibrera. För utskrifter använder jag en Epson storformatsskrivare tillsammans med ripen/programmet Imageprint.

Hos mina samarbetspartners Scandinav Bildbyrå och Johnér Bildbyrå finns ett stort urval av mina fotografier till försäljning. Klicka på respektive bildbyrå för att se ett urval av mina fotografier.

Välkommen att kontakta mig om ni är intresserad av mina tjänster!

Magnus Ström