Ny telezoom

201500049Jag har införskaffat ett nytt objektiv –  telezoomen Sony AF 70-200/2,8 G SSM II.

En telezoom med högre ljusstyrka har jag saknat ibland. Samtidigt har jag varit bortskämd med den fina bildkvalitet mitt fasta teleobjektiv, Zeiss Sonnar T* 135/1,8, levererar.

I vissa situationer har jag känt mig lite begränsad med en fast brännvidd och saknat snabbare autofokus. Speciellt när jag fotar flugfiske och friluftsliv samt människor, djur och andra objekt i rörelse. Eller när jag är ute på uppdrag eller reportage, när ett större brännviddsomfång gör det enklare.

Jag hoppas att objektivet ska vara tillräckligt skarp på de största bländaröppningarna och att den ska återge en fin bokeh i förgrund och bakgrund som ligger i oskärpa. Nedbländat några steg önskar jag att objektivet ska ge skärpa över hela bildytan när jag fotograferar landskap. Just det här objektivet, version 2, ska också ha snabbare autofokus, något jag ser fram emot att använda.

I helgen testade jag objektivet för första gången…

Lämna ett svar