Marsfjällen x 3

trecanvasmstromSå här blev de tre fernissade canvastavlorna i olika färgnyanser av Marsfjällen. Jag gillar formatet 37 x 100 cm och de passar mycket bra tillsammans i en serie om tre.

Lite tekniknörderi…

Fotografierna är fotograferad med olika tekniker. Vid alla fototillfällena användes stativ. Jag utgick från den information som fanns i bildfilen eller negativet. De digitala RAW-filerna fotograferades neutrala. Under bildbehandlingen justerade jag svart- och vitpunkt och använde kurvor för att minska eller öka kontrasten. När jag som här skrev ut fotografierna på canvas måste jag ta hänsyn till att fernissan ökar kontrasten i den färdiga tavlan. Det medförde att jag minskade den en aning.

Övre:

Eldhimmel. Mamiya 7 II, Mamiya 7N 80mm f4 L och Kodak Portra 160. Skannad med Imacon Flextight Photo. Beskuren till panoramaformat.

Mellan:

Norrsken. Sony A99 och Minolta AF 16/2,8 Fisheye. ISO 1600, slutartid 20 s och bländare 3,5. Beskuren till panoramaformat.

Under:

Blå timmen. Sony a7r II och Canon TS-E 90/2,8. ISO 200, slutartid 8 s,  bländare 8. Fotografiet består av tre sammanfogade bildfiler.

 

Lämna ett svar