Lord Huron & bildskärmar

MagnusStrom047Det var egentligen min gamla skrivare som stod i centrum. Men det blev en helg där bildskärmar i plural hamnade i fokus. Helt plötsligt hade vi riggat 4 bildskärmar i dagsljusbelysning och neutrala gråmålade väggar som bakgrund. IMac 27″, Eizo FlexScan kontorsskärm, Eizo Coloredge CS240 och CG243W. De två ColorEdgeskärmarna kunde vi hårdvarukalibrera.

Visst ser bilderna jättebra ut på Imacen men Eizo ColorEdges bildskärmar ger mig ett mycket bättre verktyg för bildbehandling. Flexscan-skärmen har ett rödaktigt färgstick som syns väl men det är en kontorsskärm och man kan inte begära så mycket mer för det priset. Min trotjänare sedan 6 år tillbaka Eizo Coloredge CG243W är den bästa av de fyra vi testade. Med hjälp av ripen Imageprint och storformatsskrivaren Epson 4880 kunde vi titta på hur slutresultatet blev på utskrifter och jämföra med de olika skärmbilderna.

Nu flyttar min gamla skrivare söderut och jag hoppas att min gode flugfiskefotokompis Jonas Olsson får stor nytta av den i framtiden. Bilderna och printarna i collaget är Jonas fotografier. Mycket vackra utskrifter på konstpapperet Canson Rag Photographique 310 gsm.

Musiken under helgen var en ny helt ny bekantskap. Lord Huron vill jag lyssna mer på…

2 Comments

Lämna ett svar