Konstutskrifter

200800396svJag har stort fokus på utskrifter just nu. Förhoppningsvis kan mitt galleri på Saxnäsgården öppnas på riktigt snart.

Tekniken med att skriva ut bilder på en särskild utvald canvas som fernissas med tre strykningar och monteras på en kilram av hög kvalitet fungerar jättebra. Slutresultatet blir en canvas där dukens struktur blir mycket vacker med fernissan. Jag har valt satin fernissa för att undvika att bilden blir för blank. Uttrycket i den färdiga bilden/tavlan gillar jag skarpt.

Jag använder mig också av ett matt finart papper. Det mattbestrukna konstpapperet har mycket lång arkivbeständighet. De är tillverkade av bomull, innehåller varken syra eller lignin, är buffrad till rätt pH och innehåller inget optiskt blekmedel. Papperet har en varm ton. Utskrifterna ramas sedan in med träramar som jag snickrar själv. Passepartout, isoleringskartong och tejp är syrafria och glaset jag testar just nu är reflexfritt.

Bilden ovan är en av de bilder som kommer att skrivas ut på ett matt finart papper.

 

2 Comments

  • Hej!
   Tack för intresset. Det värmer mitt fotohjärta.

   På lördag, andrummet på Saxnäsgården, under julmarknaden i Saxnäs. 28 tavlor finns då att beskåda. Sedan kommer jag att fixa till galleriet eftersom.

   Välkommen,

   Magnus

Lämna ett svar