I nattens lugn

201300728Augusti är en månad jag gillar. Mörkret kommer tillbaka om nätterna och då flugfiskar jag gärna.

Bilden fotograferade jag förra veckan. Efter en riktigt skön kvällslutare i tältet vaknade vi utsövda och redo för storöringsjakt. Och den fortgick ända tills vi åt frukost vid fyratiden på morgonen, innan vi kröp ner i sovsäckarna. Ögonblicket förevigade jag när natten var i sin linda och utrustningen gjordes i ordning i pannlampas sken.

Bildstabilisering är guld värd när jag fotograferar bilder i dåliga ljusförhållanden eller vill ha en längre slutartid av en anledning, t ex för att ge forsande vatten rörelse i bilden. Att kunna få användbara bilder med en slutartid på 1/3 sekund på frihand utan stativ är häftigt. Och att bildkvaliteten på högre ISO-tal är imponerande på min Sony A99 är också till mycket stor hjälp.

Lämna ett svar