Delikata dagar i Virisen

201100530I förrgår kom jag hem från Virisen efter två dagar med mat och foto i fokus. Projektet Gränslös Fisketurism hade anlitat mig för att hålla i en fotokurs och chefskocken på Fru Haugens hotell i Mosjön, Norge, genomförde en utbilning med lokala råvaror som ingredienser.

Jag tycker att det är roligt att det finns ett stort fotointresse och nyfikenhet hur den digitala tekniken fungerar. Kursen jag genomförde, Fotoögon, kommer jag att vidareutveckla. Några reflektioner jag fick efter kursen:

– Det finns ett stort behov hos många som köpt en digital kamera att lära sig hantera tekniken i den. Vad är RAW och de olika jpg-kvaliteterna, vitbalans, ställa in rätt autofokusområde, ISO-tal och hur bländaren styr skärpedjupet med mera?

– Det är inte alltid så lätt att hitta alla viktiga inställningar i sin kamera.

Det fick mig att börja fundera… Kanske sätter jag ihop en separat kurs som bara handlar om att ta kontrollen över sin egen kamera kombinerat med praktiska övningar.

Besöket i Virisen gav mersmak. Fjällgården som Tomas och Gunilla Olofsson driver är hemtrevlig och området inbjuder till fiske, jakt, rekreation och friluftsliv. På gården finns får, höns, häst, hundar och kaniner. Egna råvaror från gården och naturen är viktiga i deras verksamhet. Här finns stugor att hyra, en gemytlig nybyggd konferensanläggning och en gårdsbutik.

Tack till alla som jag träffade under dagarna!

Bilden: Carpaccio på röding.

 

2 Comments

  1. Jaaaaaa! Sätt ihop en kurs med kombinerat boende i Saxnäs i höst så anmäler jag mig direkt!!

    • Jepp, det vore roligt att genomföra en fotokurs i Saxnäs. I höst fungerar det inte för mig men kanske nästa år…

      Tack för din kommentar och intresse för en fotokurs!

      /Magnus

Lämna ett svar