Blomstertid i Ljusliden

När jag vandrade stigen upp till Ljusliden från Ransarens strand möttes jag av blomster på ängarna. Platsen är mycket vacker.

Här kommer också historier från förr i dager. Resterna av en gammal lada, det gamla timmerhuset och en mycket gammal rostig jordfräs som dragits med häst eller oxe m.m. Därtill alla historier som jag har hört om Ransarkungen.

Det gamla timmerhuset har aldrig målats enligt ett dokument jag läste i storstugan. Den ska ha uppförts på 1890-talet. Färgerna på timmerstockarna varierar beroende på i vilket vädersträck de är placerade.

Tänk om jag fick blunda ett kort ögonblick och transportera mig 100 år tillbaka i tiden när jag åter öppnar ögonen. Och se hur det hårda livet på nybygget var. Boskapen, slåtterängarna och odlingarna. Samt hur platsen såg ut innan sjön dämdes på 1950-talet…

2 Comments

Lämna ett svar