Sony Zeiss Vario-Tessar T* FE 16-35/4 ZA OS

201501049Under ett halvår har jag fotograferat med Sony Zeiss Vario-Tessar T*  FE 16-35/4 ZA OS. I somras med kameran Sony A7r och nu med Sony A7r II.

Jag har saknat en raktecknande vidvinkel i vissa situationer. 24 mm var min ändhållplats tidigare om jag bortser från mitt fisheye.

Det påminner lite om mitt favoritobjektiv Zeiss Sonnar T* 24-70/2,8 ZA. Neutral och tilltalande färgåtergivning och bra skärpa i de delar av bilden jag vill ska vara skarpt när jag fotar med större bländaröppningar. Jag kan fotografera rakt mot solen med objektivet och det är något jag verkligen uppskattar. Objektivet väger 518 gram och jag värdesätter att det inte tar så stor plats i kameraryggsäcken. Objektivet har också inbyggd bildstabilsering (OSS) och jag är nyfiken på hur långa slutartider det går att fotografera handhållet tillsammans med bildstabiliseringen i min kamera Sony A7r II?

Det är först när jag summerar ett fotoäventyr eller som nu, en sommar, som jag ser hur stor bildskörd jag fått med objektivet och vilka slags bilder det levererat. Jag kan konstatera att jag använt objektivet och det skapar ett varierande bildspråk. Men det allra viktigaste är. Att jag gillar vad jag ser…

Klicka här för att se de bilder som jag publicerat här i bloggen som är fotograferade med objektivet.

Lämna ett svar