Sony AF 500/4 G SSM

201500136De första intrycken av mitt nya teleobjektiv Sony AF 500/4 G SSM är mycket positiva.

Jag tycker att det är lätt i jämförelse med mitt andra långa teleobjektiv – Minolta AF 600/4 APO G HS. Det skiljer ungefär två kilo och en del i storlek mellan dem. Objektivet fungerar bra att fotografera handhållet, dock ej under allt för långa stunder.

När jag fotograferade fjällripor härom veckan var vädret strålande. Det vita snötäcket och solskenet snabbade upp slutartiden rejält och det var aldrig aktuellt att använda stativ. För att komma närmare använde jag  konvertern Sony AF 1,4x tillsammans med objektivet och det gav 700 mm i fullformat med min kamera Sony A99.

Det var förvånansvärd enkelt att fotografera skarpa bilder och skönt att slippa stativet. Jag rörde mig enkelt och lätt på fjället med min fotoutrustning och tog vara på de fototillfällen som dök upp. Mersmak…

 

Reflektioner:

– Mycket skarpa och tilltalande bildfiler fotograferade med objektivet tillsammans med konverter.

– Fotografering på fri hand möjlig.

– Min kamera, Sony A99, har för centrerade autofokuspunkter, vilket hämnar kreativiteten i vissa fotoögonblick.

– Den elektroniska sökarbilden i min kamera är guld värd vid manuell fokusering.

 

2 Comments

Lämna ett svar