Selfie med ny teknik

201501276Motljus, i siluett med mitt allra största objektiv. Det måste bara bli en selfie som bländar alla…

Skämt åsido, jag använde ett nytt stativ som jag fått förmånen att testa. Jag såg det på Scandinavian Photo Expo för ett par veckor sedan och blev mycket nyfiken. Förutom att jag gillade konstruktionen med gripklon kändes stativet Dinkum Systems ActionPod® PRO stabilt med Sony A7 kamerahus och objektiv. Därtill är det mycket smidigt att packa med sig i jämförelse med mitt större Gitzostativ, något som jag skulle uppskatta vid vissa fotoäventyr. Den starka gripklon gör det möjligt att fästa stativet på min kajak, en bordsskiva, en platt sten m.m.

Under min sista fjällvandring testade jag stativet. En platt sten med lite tyngd i var lätt att finna. Det fungerade bra med Sony A7r och Sony Zeiss Vario-Tessar T* FE 16-35/4 ZA OSS. Objektivet väger drygt 500 gram men jag tror inte att man ska använda så mycket tyngre objektiv än det med kameran och stativet. Mersmak…

Lämna ett svar