Reflektioner

MSFineartprintJag betraktar, tänker, funderar och letar efter mina känslor inför det jag ser.

Fotografier skrivs ut, i färg eller i gråskala. De ramas in och canvasduken spänner jag upp på en kilram. Material som glas, passepartout och mina egensnickrade ramar synas också. Alla delmoment går till slut ihop till ett. Helheten i den upphängda tavlan på väggen.

Jag har allt man kan önska sig för att skriva ut bilder. Kalibrerad bildskärm, Photoshop, ripen Imageprint och en storformatsskrivare från Epson. För installation och kalibrering anlitade jag Sven Westerlund som också lärde mig att betrakta visuellt. Känslan av att se fotografiet på bildskärmen och sedan se en likadan bild komma ut ur skrivaren är mycket tillfredställande. Att skriva ut mina egna fotografier är verkligen något som jag tycker mycket om att göra.

Jag har funnit papper och canvas som jag är nöjd med, som jag kommer att fortsätta att använda. Jag gillar utskrifter på matta konstpapper av bomull, speciellt när de är inramade.

Det jag nu funderar över är att:

– Fernissa canvasutskrifter med en lågtrycksspruta istället för pensel.

– Testa att låta någon montera printar utskrivna på Epson fotopapper på en skiva av något slag. Fotopapperet är både snyggt och tåligt, vilket borde passa för just det ändamålet. Jag har också en idé om hur den ska hängas upp på väggen.

– Testa ett barytapapper.

– Prova några andra märken av konstpapper, med och utan struktur.

Är det något jag tycker ser bra ut lär ni få se det. Här, framöver…

 

 

 

Lämna ett svar