Häää gick bra

201401411– Men Dennis. Har du med dig snöslungan? hojtade Stefan när han fick syn på vem det var som kom körande på den okända skotern efter skidspåret.

På kälken var en blå snöslunga fastspänd. Dennis svarade självsäkert:

– Jaaa. Jag var på Kroken med slungan. Häää gick bra.

Från ingenstans kom de. En hel tomtearme såg det ut som när jag tittade på alla röda kläder. Speciellt DanE:s nya knallröda märkesjacka lyste allra starkast denna afton. Jag tror prislappen satt kvar. Med glimten i ögat tittade han på mig och sade:

– Jag har införskaffat den för att jag ska bli fin på bild, när du fotar Magnus!

Det skottades, skyfflades, sladdades. Skotrar gick varma och det var hårt underlag längs spåren.

– Vi har Sveriges bästa längdskidåkningsområde just nu. Nu har vi polska ungdomslandslaget här och det och kommer fler skidåkare till Saxnäs i morgon. Det är perfekta förhållanden för skate och de klassiska spåren är dragna. Underlaget är hårt och det är bara natursnö, berättade Stefan Dillner på Saxnäsgården för mig.

Snöslunga, spadar och snöslädor. Skoter, sladd och spårdragare. Muskelkraft och en hel tomtearme. Ett bra teamwork vinner i längden…

 

Klicka här för att komma till Saxnäs Spårs Facebooksida,

 

Lämna ett svar