Gråskala ISO 25 600

201600394Jag letar, söker, strävar. Efter en känsla i fotografierna som ska ge en helt annan visuell karaktär. Kanske tidlöst, avskalat eller bara något som är annorlunda, om man jämför med det perfekta som min fotoutrustning levererar alltjämt.

I går vred jag upp ISO-värdet till 25 600, fällde ut stativet och monterade min fantastiska kamera Sony A7 RII tillsammans med tilt och shift-objektivet Canon TS-E 24/3,5 L II med hjälp av en adapter.

Vildmarksvägen, Stekenjokk, fjäll, snö och en dalande sol. Strålande ingredienser som jag gärna förevigar i panoramaformat med  hjälp av tre fotografier. Dessa sammanfogade jag sedan i gråskala i Photoshop.

Den högupplösta bildfilen blev nästan 1 meter lång. Fotografiet fångade min blick. Länge. Jag trodde först att den var fotograferad med Kodak TriX eller någon liknande analog film.

Det är inte lätt att använda en alldeles för bra kamera i sammanhanget när jag precis fått korn på något. Skämt åsido, kameran och dess imponerande ISO-prestanda och dynamiska omfång vill jag för allt i välden inte vara utan, även om jag kanske får gå till botten med just med de goda ISO-egenskaperna. Vid nästa fototillfälle höjer jag det till 51 200.

To be continued…

 

 

Lämna ett svar