Gransjöån

201300596I början av veckan gjorde jag årets första reportagetur. Bilresan gick över Blaikfjället och vidare ner i Jämtland. Blomhöjden och Gransjöån var min destination.

Ån har legat i träda ett par år och har åter öppnat för ett begränsat sportfiske genom Vaerie Fjällprodukter.

Vilken vacker miljö. Gammelskog där lågor ligger kvar på marken. Fjäll som bakgrund och en vacker å med omväxlande forsar och sel, eller flyar som de säger i Jämtland.

Det var härligt att vandra efter ån med flugspöet. Öringarna i ån var färggranna. Faktiskt bland de vackraste jag sett. Deras kroppsmålningar var ett konstverk i sig, vilket bilden ovan visar.

Jag vill passa på att tacka min fiskebroder Jonathan och Joakim Andersson! Att få tillbringa två nätter i en gemytlig kåta, prata om allt mellan himmel och jord, dricka kaffe och äta gott är verkligen något som jag uppskattar. Och så fisket förstås!

Klicka här för att ta del av mer information om Gransjöån.

2 Comments

    • Jag tror att det är bäcköring, även om insjö-öring, havsöring och bäcköring i grunden är samma art. Det finns stora sjöar ovanför och nedanför Gransjöån vilket möjliggör för fiskvandring, även om det fanns större vattenfall på sträckan. Vi pratade om det och vi tror att de fiskar vi fick var stationära i strömmarna och de större selen. Vi fick fiskar på snudd kilot men det skulle vara roligt att testa mörkerfiske i augusti för att se om det finns större vandringsöringar…

      Ha en bra sommar du med!

      /Magnus

Lämna ett svar