Premiär med Sony A99

201300282Jag har köpt en ny kamera – Sony A99. Till skillnad mot Sony A900 har den en elektronisk sökare istället för ett prisma, vilket är en helt ny teknik för mig.

Under eftermiddagen fotograferade jag i Blaikfjällets naturreservat. Ljuset var dåligt och jag fördrev tiden med att utforska området på jakt efter upplega och motiv.

Plötsligt trängde solen igenom samtidigt som ett dis lindade in de snötyngda granarna på ett vackert och nästan overkligt sätt.

Det var ovant med en ny kamera – men en fröjd att ha en ren sensor. RAW-filerna såg mycket bra ut och jag fick mersmak av dagen. Jag ser fram mot att testa kameran ytterligare. Det ska bland annat bli mycket intressant att se hur den presterar på högre ISO-tal.

Bilden finns att köpa som både konstutskrift i färg och gråskala.

 

7 Comments

  • Tack! Jepp, det kändes nästan som ett månlandskap. Jag har aldrig upplevt det ljuste tidigare. Jag hade tur att vara på rätt plats vid rätt tid.

   /Magnus

 1. Hej Magnus,
  Jeg kiggede forbi din hjemmeside igen og fandt flere smukke billeder. Håber jeg en dag får mulighed, at opleve naturen i det nordlige Sverige.

  Mange hilsner fra

  Lars
  Danmark

  • Tack för att du kikade förbi Lars! Midvintern här uppe kan vara magisk och ljuset skiftar hela tiden.

   Ha de gott,

   Magnus

Lämna ett svar