Information

MStromInformationJag använder Epson storformatsskrivare med 10 olika färger av pigmentbläck. Med hjälp av ripen Imageprint, som ersätter skrivarens normala drivrutin, kan jag skriva ut helt neutrala svartvita utskrifter och utskrifter med ett mycket stort färgomfång. Imageprint har pappersprofiler från många papperstillverkare. Tillsammans med en hårdvarukalibrerad bildskärm och dagsljusbelysning har jag kontroll över arbetsflödet. Utskrifter med mycket lång arkivbeständighet, svartvita utskrifter eller utskrifter på mer traditionella fotopapper är bara några av de möjligheter jag kan erbjuda.

Konstpapper av bomull

Utskrifter på konstpapper av bomull ger vackra utskrifter. Papperen är fri från blekmedel och syra vilket ger en mycket lång arkivbesändighet. Matt eller satin finns att välja. De matta papperen finns med eller utan gräng/struktur.

Canvas

Jag använder en 450 gsm canvasduk som är fri från blekmedel och syra. Efter det att utskriften torkat fernissar jag den innan den spänns upp på en kilram av hög kvalitet. Fernissan ger canvastavlan ett skydd både fysiskt och mot uv-ljus samt ger duken en vacker karraktär. Jag rekommenderar att fernissa duken, eftersom den annars är mycket känslig för stöttar, fingeravtryck, damm och fett. På baksidan om kilramen skriver jag information om fotografiet och signerar tavlan. 

Fotopapper

Snyggt och prisvärt. Ger snygga utskrifter i utställningskvalitet. Naturtrogen färgåtergivning med bra svärta som passar både för porträtt- och naturbilder.

 

Jag använder mig av utskriftsmedia från CansonBreathing Color och Epson.