Kameror

MagnusStrom043Digital

Sony Alpha 7R II

Efterlängtad. Imponerar. Vilka bildfiler, dynamiskt omfång och bra ISO-prestanda. Jag använder kameran med kamerasystemets egna objektiv samt mina A-mount objektiv och Canons Tilt/shift-objektiv med med hjälp av adaptrar.

 

Sony A99 II

En fantastisk kamera! Vilken prestanda och fina bildfiler den förevigar. I skymundan i jämförelse med många andra kameramodeller.

Det jag saknade mest med den första versionen av A99:an var att autofokuspunkterna hade en alltför central placering. Det hämnade min kreativitet i vissa fall när jag fotograferade med autofokus och det var viktigt att skärpan hamnade rätt, även om motivet befann sig ocentralt i bilden. Den nya modellen har allt det jag saknade med den första modellen! 

Tekniken är uppgraderad överlag och allt har blivit ett snäpp bättre. Den inbyggda bildstabiliseringen, ISO-prestandan, det dynamiska omfånget, antalet bilder per sekund, hastigheten och träffsäkerheten med autofokusen, 42,4 miljoner pixlar m.m.

Men. Min första A99:a var ingen dålig kamera. Eller…

 

Analogt

Mamiya 7 II.

Mellanformat 6 x 7 cm samt möjlighet att fota panorambilder i formatet 24 x 65 cm. Mätsökarkamera som ger negativ och positiv med hög detaljrikedom och karaktär. Önskar att jag fotade mer analogt. Till kameran har jag också polarisationsfiltret Mamiya PLZE702 samt panoramainsatsen Mamiya 135 Panoramic Adapter Kit AD701.